Over Lek & Zoon

Lek & Zn is opgericht in 1992 door Hennie Lek Sr. en Hennie Lek Jr. Het is het oudste bedrijf in de bloemenhandel dat zich met massaproductie van bloemen- en plantenarrangementen bezig houdt. Wij richten ons specifiek op bloemenexporteurs en wederverkopers.

Een arrangement voor iedere feestdag
Wij bieden u een standaard assortiment van diverse arrangementen voor de verschillende feestdagen door het jaar heen of voor de normale wekelijkse verkoop. Uiteraard kunnen wij u ook klantspecifieke producten leveren in elke gewenste prijs- en kleurstelling.  Bekijk ons uitgebreide assortiment of neem contact op voor meer informatie.

Bekijk ons assortiment

Neem contact op

Productie en opslag
Lek & Zn heeft een eigen productie en opslagfaciliteit in De Kwakel (Noord-Holland). Vanuit deze locatie worden alle leveringen verzonden. De totale productieruimte is zo'n 1200m², dit is inclusief een koelcel voor 24 veilingkarren of 50 CC containers.

Producten die koeling vereisen, worden na vervaardiging gekoeld opgeslagen totdat deze verzonden worden. Bijna alle producten worden rechtstreeks van de kwekers betrokken en direct verwerkt om de kwaliteit zoveel mogelijk te waarborgen.

In de drukke seizoenen werken we met maximaal 40 personen. Bij extra drukte, bijvoorbeeld in het kerstseizoen, produceren wij tevens in Polen, waar nog eens met 60 -100 personen wordt gewerkt.

Decoratiemateriaal
Keramiek, mandwerk en ander decoratiemateriaal importeren wij grotendeels uit het Verre Oosten. De rest van de materialen wordt bijgekocht bij Nederlandse importeurs en producenten. Lees meer hoe u hiervan kunt profiteren:

Import via Lek&zn

Vervoer en aflevering
Alle leveringen zijn af Flora Holland Aalsmeer. Het transport wordt verzorgd door collectief vervoerders.